Η έγκριση των τευχών δημοπράτησης από την Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου Ανάπτυξης, που είναι η αρμόδια αρχή, εκκρεμεί για το μεγάλο έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης των οδών Σαλαμίνος και Μελισσινού, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως και ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί, ώστε το έργο να μπορέσει να ξεκινήσει μέσα στον χειμώνα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου», που υλοποιεί ο Δήμος Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο μέσω ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, από το πρόγραμμα στον Δήμο Ρεθύμνης αναλογεί το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για έργα υποδομών, ενώ στον Εμπορικό Σύλλογο, που εστιάζει στο σκέλος της προώθησης και προβολής των επιχειρήσεων το ποσό των 150.000 ευρώ. H δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου -Open Mall- στην «καρδιά» της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου εστιάζει στην τόνωση της τοπικής αγοράς, αφού θα καταστεί πιο ελκυστική για τους επισκέπτες και παράλληλα θα επιτρέψει την προβολή και προώθηση των τοπικών καταστημάτων μέσα από σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία.

Διαβάστε περισσότερα στο rethnea.gr