Κρήτη: Σταγόνα στο Φράγμα Αποσελέμη οι πρόσφατες βροχοπτώσεις

Πρέπει να διαβάσετε

Ικανοποιητικό αλλά μάλλον μόνο για τις καλλιέργειες φαίνεται να ήταν το νερό από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις της Μεγάλης Δευτέρας και της Μεγάλης Τρίτης στην Κρήτη. Όσον αφορά στο Φράγμα Αποσελέμη, η ποσότητα των τελευταίων βροχοπτώσεων δεν επαρκεί για να σώσει την κατάσταση και να ανεβάσει ικανοποιητικά την στάθμη του νερού.

Το πρόβλημα με την επάρκεια νερού στο Φράγμα Αποσελέμη είναι γνωστό από τον χειμώνα, οπότε και οι βροχοπτώσεις που είχαν καταγραφεί ήταν ελάχιστες στο νησί. Και για το λόγο αυτό, οι δήμοι που έπαιρναν νερό από το φράγμα, ανάμεσά τους και ο Δήμος Ηρακλείου, ενεργοποίησαν το Plan Β που δεν είναι άλλο από τις γεωτρήσεις. 

«Το πρόβλημα πλέον είναι γνωστό. Αυτή τη στιγμή πιστεύω πως τα κυβικά νερού στον Αποσελέμη είναι περίπου  7- 8 εκατ. Εμείς ήδη έχουμε αρχίσει να παίρνουμε νερό από τις γεωτρήσεις που είχαμε παροπλίσει στην περιοχή της Τυλίσσου και στον Κρουσώνα. Το επόμενο διάστημα θα βάλουμε και τις γεωτρήσεις τον Μαλίων. Περίπου το 50% του νερού που παίρναμε από τον Αποσελέμη, θα το πάρουμε από τις γεωτρήσεις. Δε θα έχουμε πρόβλημα φέτος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ο κόσμος να κάνει σωστή διαχείριση», ανέφερε μιλώντας στο Creta24, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.

Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε πως σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, θα ενεργοποιηθούν κι άλλες γεωτρήσεις στο Ηράκλειο στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα