«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε δεν είναι αρνητικά για τη φετινή σεζόν» ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού Φώτης Κοκοτός, ο οποίος πρόσθεσε πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η Κρήτη δεν απέχει πολύ από το να χειροτερέψει την επιδημιολογική της εικόνα. 

«Βλέπουμε ότι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες έχουν αυξήσει τα επιδημιολογικά στοιχεία. Δεν είναι οι κλίνες των ΜΕΘ για να τις εξαντλήσουμε οπότε δεν θέλουμε να δώσουμε αυτή την εικόνα. Τα πράγματα δυστυχώς βαίνουν εκεί για όλους τους λόγους που ήδη γνωρίζουμε. Όπως ανοίξαμε πέρσι μπορούμε και φέτος, έτσι άλλωστε θα γίνει με τα περσινά πρωτόκολλα που δεν υπήρχαν εμβόλια και θεωρούνταν ο κάθε ένας που έμπαινε στο ξενοδοχείο μολυσμένος. Όσοι έρθουν φέτος θα είναι εμβολιασμένοι. Πρέπει να αυξηθεί η ροή των εμβολιασμών» τόνισε ο κ. Κοκοτός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη υπάρχουν τουρίστες στη χώρα μας και σε αυτή τη φάση το μεγάλο ζήτημα είναι οι απευθείας πτήσεις. «Οι πελάτες έρχονται ακόμη και στην Κρήτη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα έρθουν και δεν θα ανησυχούν για το τι θα κολλήσουν. Είναι μια ουσιώδης διαφορά από πέρσι. Βέβαια και πέρσι ερχόταν στο νησί οι επισκέπτες χωρίς να αισθάνονται φόβο, φέτος έρχονται προστατευμένοι και δεν τους νοιάζει τι θα γίνεται στο ξενοδοχείο. Έχουν διαφορετική αντίληψη φέτος. Το πρόβλημα είναι άλλο, στην Κρήτη δεν είχαμε πολλά κρούσματα λόγω των επισκεπτών, το θέμα ξεκίνησε από τον Οκτώβριο – Δεκέμβριο. Εκεί έγινε η ζημιά».