Η Κρήτη διανύει την πλέον κομβική περίοδο από την αρχή της πανδημίας και οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για το επιδημιολογικό φορτίο του νησιού. Η αύξηση του ιικού φορτίου που καταγράφεται στα αστικά λύματα του Ρεθύμνου προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό καθώς η αύξηση ξεπέρασε το 300% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Την ίδια ώρα ενισχύονται οι φωνές για την πλημμελή τήρηση των μέτρων.   

«Όχι μόνο δεν τηρούνται τα μέτρα αλλά γίνονται πάρτι στο Ρέθυμνο αλλά και στις άλλες πόλεις της Κρήτης. Πολλοί πολίτες συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει ο κορωνοϊός. Οι έλεγχοι πρέπει να είναι περισσότερο αυστηροί καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχει κοινωνική ευθύνη», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα.

Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στον τόπο καταγωγής της, την Πέλλα, όπου η έξαρση της πανδημίας που είχε εφιαλτικά αποτελέσματα ξεκίνησε από δύο πάρτι.

Γιατρός η ίδια στο νοσοκομείου του Ρεθύμνου απηύθυνε έκκληση για την τήρηση των μέτρων και μίλησε σε δραματικούς τόνους για τις αντοχές του ΕΣΥ.

«Τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι ανησυχητικά κατειλημμένα. Οι εντατικές είναι οριακά γεμάτες.  Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου υπήρξε ημέρα με 23 ασθενείς covid και αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες», πρόσθεσε η κ. Ελευθεριάδου Γκίκα.

Έστειλε παράλληλα ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επόμενη ημέρα.   

«Πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ. Οι εμβολιασμοί προχωρούν και μπορούμε να σκεφτούμε αισιόδοξα. Μέχρι τότε όμως είναι απαραίτητο να κρατήσουμε χαμηλά το επιδημιολογικό φορτίο», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου.