Σε καραντίνα θα παραμείνει ένας εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, που είχε έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα το οποίο διαγνώστηκε χθες.

Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσέ άμεσα τους γονείς των μαθητών ότι ο εκπαιδευτικός θα τεθεί σε 14ημερη καραντίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι στο Σχολείο μας εντοπίστηκε “εκπαιδευτικός-στενή επαφή” επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος Covid 19 η διάγνωση του οποίου έγινε την Παρασκευή 5/3/2021. Η Διεύθυνση του Σχολείου ανέλαβε τις προβλεπόμενες από το νόμο και τον ΕΟΔΥ διαδικασίες ενημερώνοντας: α) τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας β) τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων προκειμένου ο εκπαιδευτικός ειδικότητας του Σχολείου να τεθεί στην προβλεπόμενη από τον ΕΟΔΥ 14ήμερη καραντίνα.

Για ενημέρωσή σας, καθώς και για την αποφυγή του πανικού θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός (μονόωρου μαθήματος) προσήλθε τελευταία φορά στο σχολείο μας την Τετάρτη 3/3/2021.

Αγαπητοί γονείς στη συνέχεια θα σας κρατάμε ενήμερους για οτιδήποτε προβλέπεται από τη διαδικασία διαχείρισης της κατάστασης, την πάντοτε σύμφωνη με το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Σας παρακαλούμε θερμά να μην πανικοβάλεστε, ούτε όμως και να επαναπαύεστε, καθώς είναι σημαντικό γονείς κι εκπαιδευτικοί μαζί να συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε τα παιδιά και τους εαυτούς μας στην υπεύθυνη στάση τήρησης των μέτρων ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής σε τούτη τη δύσκολη για την ανθρωπότητα συγκυρία!

Συνεχίζουμε μαζί φορώντας σωστά μάσκα, κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, απολυμαίνοντας τα χέρια μας για να χαρούμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τη διά ζώσης ανθρώπινη επικοινωνία στο χώρο του Σχολείου.

Καλό σας Σαββατοκύριακο

Με εκτίμηση,

Η Διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Πηγή: kriti360.gr