Κλίμα αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα και απόγνωσης για το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην εστίαση περιγράφουν παράγοντες του κλάδου.

Σε δραματικούς τόνους περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο πρόεδρος του συλλόγου εστίασης Χανίων.

«Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της εστίασης. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας και ο κλάδος δεν ξέρει τι θα ξημερώσει. Οι ενισχύσεις αφορούν σε δάνεια μέσω της επιστρεπτέας ωστόσο τα μέτρα αυτά μεταθέτουν προβλήματα για το μέλλον», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο πρόεδρος του συλλόγου Εστίασης Χανίων Βασίλης Οικονομάκος.

Παράγοντες της εστίασης εκφράζουν την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα εκτιμούν ωστόσο πως πολλές επιχειρήσεις θα… κατεβάσουν ρολά.

«Όσο προχωράει ο καιρός με την εστίαση κλειστή, όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες του κλάδου θα επιλέγουν να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους», πρόσθεσε ο κ. Οικονομάκος.

Κάλεσε παράλληλα την πολιτεία να λάβει στοχευμένα μέτρα στήριξης της εστίασης.

«Πρέπει οι επιχειρήσεις να στηριχθούν μέσω της ελάφρυνσης από πάγιες δαπάνες αλλά και με οικονομική επιδότηση», σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Εστίασης Χανίων Βασίλης Οικονομάκος.