Κρήτη: Προειδοποίηση Κ. Λαγουβάρδου για έντονα καιρικά φαινόμενα την Παρασκευή

Πρέπει να διαβάσετε

Την προσοχή των πολιτών την Παρασκευή λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων στην Κρήτη, επέστησε ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος. Μπορεί ο Ιούνιος να είναι συνδεδεμένος με την έναρξη του καλοκαιριού, ωστόσο οι δύο πρώτες ημέρες του φέτος παραπέμπουν περισσότερο σε φθινόπωρο.

«Θα υπάρχει ένας συνδυασμός του βαρομετρικού χαμηλού που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, με την αστάθεια που έχουμε στην ανώτερη ατμόσφαιρα στην περιοχή της Ελλάδας κι ο οποίος θα δώσει αρκετά έντονα φαινόμενα στην κεντρική και νότια χώρα. Σε αυτές περιλαμβάνεται η Κρήτη, όπου θα δούμε μεγάλα ύψη βροχής, όπως και σε αρκετές περιοχές των νοτίων Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Εκτίμησή μας είναι ότι μπορούμε να δούμε σε κάποια σημεία στην Κρήτη συνολικά ύψη βροχής που θα ξεπεράσουν τα 70-80 χιλιοστά, που είναι μεγάλο ύψος, πολύ πιο φθινοπωρινός καιρός. Αναμένεται να βρέξει σχεδόν παντού στην Κρήτη. Πιθανότατα θα έχουμε και κεραυνική δραστηριότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα και τη Φαίη Σφακιωτάκη, ο κ. Λαγουβάρδος.

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται από απόψε, κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα διαρκέσουν έως το απόγευμα της Παρασκευής.

«Το Σάββατο μπορεί να έχουμε λίγους τοπικούς όμβρους στο εσωτερικό του νησιού κοντά στους ορεινούς όγκους, όχι όμως στις ακτές. Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα είναι βελτιωμένος ο καιρός, χωρίς βροχές και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. «Τώρα είμαστε λίγο κάτω από τα κανονικά. Θα ανέβουμε λίγο πάνω από τα κανονικά, δηλαδή οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 27-28 βαθμούς Κελσίου.»

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα