Μπορεί ο αριθμός των εμφραγμάτων στην Κρήτη να ήταν το 2020 στο ίδιο επίπεδο με το 2019 όμως τα περιστατικά που έφτασαν στα νοσοκομεία ήταν με μεγαλύτερες επιπλοκές και αυτό οφείλεται κυρίως στην καθυστέρηση που υπήρξε για να φτάσει ένας ασθενής στο νοσοκομείο. Αυτό δήλωσε ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και καθηγητής καρδιολογίας Γιώργος Κοχιαδάκης μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣKAΪ Κρήτης 92,1 και το Σωτήρη Μεταξά.

«Μπορεί τα εμφράγματα σε απόλυτους αριθμούς να ήταν στα ίδια επίπεδα το 2020 με το 2019 όμως είχαμε μεγαλύτερα εμφράγματα και με μεγαλύτερες επιπλοκές και αυτό έχει να κάνει με την καθυστέρηση με την οποία έφταναν στα νοσοκομεία οι ασθενείς καθώς υπάρχει και ο φόβος του κορωνοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοχιαδάκης.

Ο Κοσμήτορας της Ιατρικής σχολής αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται για την ενημέρωση του κόσμου για θέματα γύρω από την πανδημία και τους εμβολιασμούς τόσο με εκλαϊκευμένες παρεμβάσεις όπως είπε όσο και μέσα από δύο βίντεο που έχει φτιάξει η Ιατρική Σχολή.

Παράλληλα ο κ. Κοχιαδάκης αναφέρθηκε όμως και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα συναρμόδια υπουργεία για τους φοιτητές του 5ου έτους ώστε να μπορούν και αυτοί να κάνουν κλινικές ασκήσεις όπως έχει γίνει με τους αντίστοιχους του 6ου έτους.

«Έχουμε καταφέρει οι φοιτητές του έκτου έτους να έχουν συμπεριληφθεί στο υγειονομικό προσωπικό να έχουν εμβολιαστεί και να συμμετέχουν κανονικά στη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων. Με αυτό τον τρόπο δεν μένουν μακριά από την κλινική τους άσκηση. Αυτό προσπαθούμε και για τους φοιτητές μας στο 5ο έτος και ελπίζω να το καταφέρουμε» δήλωσε ο κ. Κοχιαδάκης αναφερόμενος την ιδιορρυθμία των ιατρικών σχολών που έχουν και κλινική άσκηση πέρα από τα θεωρητικά μαθήματα.