Κρήτη: Περιπολίες στα αστικά κέντρα και στην ύπαιθρο ενόψει της Ανάστασης (εικόνες)

Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο στους τομείς της τάξης, της τροχαίας και της ασφάλειας για την εορταστική περίοδο εφαρμόζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Γιώργος Λυμπινάκης σημείωσε πως στόχος είναι η τήρηση της ευταξίας, στους χώρους λατρείας, εκδηλώσεων, η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, η αποτροπή κλοπών και διαρρήξεων και η αποφυγή ατυχημάτων από κροτίδες και βεγγαλικά.

«Έχουν διαταχθεί συχνές περιπολίες στα αστικά κέντρα, στην ύπαιθρο, στο οδικό δίκτυο. Θα διενεργούνται αυστηροί και αστυνομικοί έλεγχοι με σκοπό την ασφάλεια, των πολιτών. Ελπίζω όλοι να τηρούν τις οδηγίες μας για να μην έχουμε δυσάρεστα περιστατικά που θα μετατρέψουν τη χαρά σε στεναχώρια. Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και υγεία» σημείωσε ο κ. Λυμπινάκης.

Από την πλευρά της, η αστυνόμος Β’ και η προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Σοφία Λογαρίδου, σημείωσε πως η ζωή, το υπέρτατο αγαθό απειλείται από παραλείψεις και λάθη. «Τα τροχαία ατυχήματα είναι ανθρώπινες ενέργειες που οφείλονται συχνά είτε στην κατανάλωση αλκοόλ και στην οδήγηση είτε στην απόσπαση προσοχής είτε σε επικίνδυνα προσπεράσματα ακόμη και στην υπνηλία ή στην κόπωση. Για το λόγο αυτό, οι υπηρεσίες Τροχαίας έχουν εντείνει τις περιπολίες στο οδικό δίκτυο για να συμβουλεύουν τους μετακινούμενους πολίτες. Έχουν συστηθεί συνεργεία ελέγχου για τη βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παρεμβάσεων».

Μάλιστα, και στα Χανιά αστυνομικοί των Υπηρεσιών Τροχαίας διένειμαν ειδικές συσκευές αλκοολομέτρησης μίας χρήσης και ενημερωτικό υλικό με συμβουλές οδικής ασφάλειας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα