Παραμένει το πρόβλημα με το πόσιμο νερό στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου που προκλήθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, αν και έγιναν όλες οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες από το δήμο, κλιμάκιο πήρε εκ νέου δείγματα όπου διαπιστώθηκε ότι το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, διότι βρέθηκαν παθογόνοι μικροοργανισμοί που απαγορεύονται από την Ελληνική και Διεθνή νομοθεσία.

Επομένως, θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος διορθωτικών ενεργειών από πλευράς του δήμου ενώ θα ερευνηθούν οι γεωτρήσεις και οι πηγές, καθώς από τα 8 δείγματα τα 7 είναι μη κανονικά!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο αντιπρόεδρος των Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης ανέφερε πως ο δήμος θα εκδώσει ανακοίνωση ωστόσο οι πολίτες δεν πρέπει να πίνουν νερό από τα χωριά, τα οποία θα ενημερωθούν. «Πρέπει να δώσουν εμφιαλωμένα νερά είτε με τη χρήση υδροφόρων να τροφοδοτήσουν τα σπίτια».

Μάλιστα, ο κ. Παπαδάκης συνέστησε στους πολίτες να βράζουν το νερό πριν το χρησιμοποιήσουν ή αν είναι εφικτό να μη το χρησιμοποιούν καθόλου.