Κρήτη: Όταν η ζαχαροπλαστική μετατρέπεται σε.. τέχνη!

Πρέπει να διαβάσετε

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, ένας λογαριασμός στο Facebook και στο Instagram, έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα των κατοίκων του Ρεθύμνου, με τον πιο γλυκό τρόπο! Ο λόγος για την SugMar, ή όπως την ξέρουν οι περισσότεροι, Μαρία Νικολιδάκη, η οποία από πέρυσι έχει καταφέρει να ανοίξει το δικό της εργαστήριο ζαχαροτεχνίας στο Ρέθυμνο, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη για τον ανταγωνισμό που υπήρχε ήδη στην πόλη.

Όπως μας εξομολογείται η ίδια στο Creta24, ζει για αυτήν τη δουλειά, γι’ αυτόν τον λόγο δε σταματάει ποτέ να ψάχνεται και να ενημερώνεται πάνω στο αντικείμενο.

«Μετά τις σπουδές μου στην Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστική, δούλευα για πολλά χρόνια στην οικογενειακή μας επιχείρηση. Ήθελα όμως να κάνω κάτι πιο δημιουργικό, που να με κάνει πραγματικά χαρούμενη. Έτσι, αποφάσισα να κάνω κάποια σεμινάρια στην Ζαχαροτεχνία, η οποία και με κέρδισε!»

Το εγχείρημα της , είδε μεγάλη ανταπόκριση, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που οφείλεται σε συνδυασμό παραγόντων. Αρχικά, η προσωπική δουλειά και όρεξη, δε μπορούσαν να μην εκτιμηθούν από τους πελάτες της SugMar. Η δύναμη των social media όμως, έπαιξε καθοριστικό παράγοντα στην μέχρι τώρα εξέλιξη της επιχείρησης.

«Τα social media με βοήθησαν πάρα πολύ στο να γίνει η δουλειά μου γνωστή στο κοινό του Ρεθύμνου. Από την αρχή, χωρίς καν να το ζητήσω, οι πελάτες μου με έκαναν επισήμανση στις δημοσιεύσεις τους στα social, και έτσι η δουλειά μου έφτανε στα κινητά χιλιάδων χρηστών! Πέρα από αυτό όμως, για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι όταν λαμβάνω  φωτογραφίες με τις τούρτες μου και τα γλυκά μου, συνοδευόμενες από χαμογελαστά πρόσωπα. Έτσι ξέρω ότι έχω κάνει σωστά».

Παρόλο που οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, αξίζει να αναφερθεί ότι η SugMar προσφέρει μια ποικιλία προϊόντων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πληθώρα εκδηλώσεων. Από γάμους, μέχρι βαφτίσεις, από πάρτι μέχρι εκδηλώσεις γενικού περιεχομένου, τα μπισκότα ζαχαρόπαστας και γλάσου, τα cakepops, οι τούρτες ζαχαρόπαστας, τα cupcakes και τα donats, θα κλέψουν σίγουρα την παράσταση.

«Μπορώ να δημιουργήσω στην κυριολεξία, ότι μου ζητήσει ο πελάτης. Κάθε δημιουργία την κάνω δική μου. Και φυσικά, όπως μου λένε και οι ίδιοι οι πελάτες, η εμφάνιση τραβάει το μάτι, αλλά η γεύση είναι αυτή που ξεχωρίζει στο τέλος».

Μάλιστα, εδώ και περίπου ένα μήνα, η SugMar κάνει διανομές και στα Χανιά, κάθε Σάββατο. Οι παραγγελίες πρέπει να γίνονται μια εβδομάδα πριν από την τελική ημερομηνία, ενώ οι παραλαβές για το Ρέθυμνο, γίνονται από το κατάστημα της επιχείρησης στα Μισίρια, στην οδό Μάχης Κρήτης 7.

Εμμανουέλα Φωτάκη/Creta24

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα