Κρήτη: Όχημα λίγο έλειψε να αποκλειστεί στο χιόνι – Κάλεσαν τις αρχές για να τους βάλουν… αλυσίδες!

Παρά τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας για την σφοδρή κακοκαιρία και τις συστάσεις για προσοχή και περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων υπάρχουν και κάποιοι που δεν φαίνεται να συμμορφώνονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί περιστατικό που σημειώθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου μια παρέα ατόμων τα είδε σκούρα όταν οι νιφάδες του χιονιού άρχισαν να πυκνώνουν και το όχημα τους, στο οποίο δεν είχαν τοποθετήσει αλυσίδες, κινδύνευε να ακινητοποιηθεί.

Έτσι ξεκίνησαν να καλούν πυροσβεστική και αστυνομία, προκειμένου άνδρες των υπηρεσιών να φτάσουν στο σημείο που βρισκόταν, για να τους τοποθετήσουν τις αντιολισθητικες αλυσίδες!

Φοβούμενοι τα χειρότερα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και τους βοήθησαν να απομακρύνθουν από το Οροπέδιο, πριν ο χιονιάς δείξει τα δόντια του για τα καλά…

Οι αρμόδιες αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα εάν πρόκειται να μετακινηθούν, Απευθύνουν δε έκκληση να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κλήσεις στις γραμμές έκτακτης ανάγκης, προκειμένου όλος ο μηχανισμός να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει πιθανά σοβαρά περιστατικά που θα προκύψουν.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα