Η εξάπλωση της πανδημίας που παρατηρείται το τελευταίο δεκαήμερο στα Χανιά, φαίνεται ότι αγγίζει ολοένα και περισσότερο τον τοπικό κλήρο, καθώς, έπειτα από την περίπτωση του ιερέα που νοσηλεύεται από τις αρχές της εβδομάδας στην κλινική Covid του νοσοκομείου Χανίων, άλλοι δύο κληρικοί τέθηκαν πρόσφατα σε καραντίνα, σύμφωνα με το zarpanews.gr

Πρόκειται για δύο ιερείς της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορωνοϊού τις προηγούμενες μέρες και έπειτα από αυτό βρίσκονται σε περιορισμό στα σπίτια τους, καθώς η κατάστασή τους είναι καλή και δεν κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτούν.
Ωστόσο επικρατεί ανησυχία, καθώς είναι γνωστό ότι η περίοδος επώασης μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο εβδομάδες, που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται αύξηση κρουσμάτων που προς το παρόν απλά δεν φαίνονται. Οι εκκλησίες άλλωστε δεν είχαν σταματήσει να λειτουργούν όλο το προηγούμενο διάστημα, έστω και με τους περιορισμούς, που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν τηρούνταν.

Σήμερα Κυριακή 7 Μαρτίου η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, πραγματοποιήθηκε χωρίς να παρίσταται ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ενώ δεν έχει εκδοθεί επίσημη ενημέρωση αν αυτό σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού, ή αν υπήρχαν άλλοι λόγοι.