Κρήτη: Ο έλεγχος αποκάλυψε τα λαθραία καπνικά προϊόντα

Στη σύλληψη ενός 49χρονου από τη Συρία προχώρησαν οι διωκτικές Αρχές των Χανίων για την κατοχή λαθραίων προϊόντων καπνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, συνελήφθη καθώς μετά από έλεγχο στο όχημα του, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 127 πακέτα καπνού και 500 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφερα την ειδική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Πλέον, ο 49χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία κατοχής και διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθη, χθές (03.12.2022) το βράδυ στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων, αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, χθές (03.12.2022) το βράδυ από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του αλλοδαπού.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 510 πακέτα τσιγάρων και 127 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Ανωτέρω ποσότητα καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα