Δύο ακόμη κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Άγιος Σπυρίδων» του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου, με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει πλέον τα 11.

Υπενθυμίζεται πως το ίδρυμα έχει τεθεί σε συναγερμό από τις 14 Ιουλίου, οπότε και εντοπίστηκε του πρώτο κρούσμα σε ηλικιωμένη ασθενή, η οποία είχε εισαχθεί μία η μέρα νωρίτερα, μετά από νοσηλεία της σε νοσοκομείο, με αρνητικό μοριακό τεστ. Η γυναίκα ωστόσο μια ημέρα μετά την εισαγωγή της στο Κέντρο αποκατάστασης παρουσίασε συμπτώματα και σε νέο τεστ βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκαν και δύο ακόμη γυναίκες τρόφιμοι του κέντρου, οι οποίες διαγνώστηκαν με κορωνοϊό στον πρώτο έλεγχο που έγινε σε όλους τους ασθενείς και το προσωπικό.

Ωστόσο η διασπορά στο ίδρυμα δεν σταμάτησε εκεί αφού, όπως είχε δηλώσει στο Creta24 η προϊσταμένη Νοσηλείας του Κέντρου Αναστασία Ιγγλεζάκη, μετά από 5 ημέρες διενεργήθηκε δεύτερος έλεγχος με δύο ακόμη κρούσματα σε ασθενείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Το ίδρυμα είχε απώλειες και σε προσωπικό, αφού θετικοί στον ιό βρέθηκαν ένας τραυματιοφορέας και τρεις νοσηλεύτριες, εκ των οποίων η μια ανεμβολίαστη , με τα συνολικά κρούσματα μέχρι εκείνη τη στιγμή να φτάνουν τα 9.

Από τα χθεσινά ωστόσο μοριακά τεστ, στα οποία υποβλήθηκαν όλοι όσοι εργάζονται ή φιλοξενούνται στο ίδρυμα, προέκυψαν θετικές στον ιό μια νοσηλεύτρια και μία ασθενής, με τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού να φτάνουν πλέον τα 11 και να αφορούν σε 5 εργαζόμενους και 6 ασθενείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πτέρυγες του ιδρύματος λειτουργούν πλέον αυτόνομα, καθώς όλα τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην μία από αυτές και από τη διοίκηση του ιδρύματος καταβάλλεται κάθε προσπάθεια η δεύτερη να μείνει «καθαρή». 

Παράλληλα, όπως είχε δηλώσει στο Creta24, ο ο π. Αντώνιος Αρετάκης, διευθυντής του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου τα επισκεπτήρια έχουν «παγώσει», ωστόσο με τη βοήθεια της ψυχολόγου του ιδρύματος και της τεχνολογίας οι τρόφιμοι βλέπουν μέσω tablet τους συγγενείς τους.