Νέες «βολές» κατά της Περιφέρειας Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας Χανίων εξαπέλυσε, με ανάρτησή της στο Facebook, η Δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη που εκπροσωπεί τις οικογένειες των ηλικιωμένων του γηροκομείου στα Χανιά, το οποίο βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών για τις συνθήκες φιλοξενίας των γερόντων.

Με ανάρτησή της στο Facebook και με έγγραφα που δίνει η ίδια στο «φως», η κα. Παπαδάκη αποκαλύπτει πως το αριθμητικό σκέλος που αφορά την δυναμικότητα φιλοξενίας της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων παρουσιάζει…διαφορές.

«Τα “κουκιά” δεν βγαίνουν, προσέξτε τις δηλώσεις σας! Δεν πείθουν, μόνο εκθέτουν» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η κα. Παπαδάκη.

Μιλώντας στο Creta24 ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής δήλωσε: «Πράγματι το 2009-2010 υπήρχε καταγγελία για κακακομεταχείριση ηλικιωμένου, διερευνήθηκε αλλά από ότι ξέρω δεν προχώρησε δικαστικά. Γνωρίζω επίσης ότι ο τότε νομάρχης είχε αποφασίσει να τη σφραγίσει. Βγήκε η απόφαση για σφράγιση της μονάδας η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Έγινε προσπάθεια εκκένωσης από τους ηλικιωμένους αλλά ουσιαστικά συνέχιζε να λειτουργεί παράνομα. Η όλη ιστορία ξεκίνησε με την παρουσία της αστυνομίας και του Εισαγγελέα τον Μάρτιο και με την κλήση των δικών μας αρμόδιων υπηρεσιών να επιληφθούν του θέματος. Σε αυτή τη φάση δεν μπορώ να πω πολλά».