Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
26.2 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Κρήτη: Να επισπευσθεί η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων από τον ΑΣΕΠ ζητούν οι αρχαιοφύλακες

Πρέπει να διαβάσετε

Με ανοιχτή επιστολή της η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων (Π.Ε.Πτ.Α.) κάνει λόγο για αργοπορία του ΑΣΕΠ στην εξέταση των ενστάσεων για τη ΣΟΧ1/2022 και ζητά την επίσπευση των διαδικασιών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Είμαστε η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων ( Π.Ε.Πτ.Α.) και εκπροσωπούμε το σύνολο των πιστοποιημένων συμβασιούχων Αρχαιοφυλάκων της Κρήτης.

Φέτος, στην Ενιαία 7μηνη προκήρυξη ΣΟΧ1/2022 του ΥΠ.ΠΟ.Α., η ανάρτηση των πινάκων προσληπτέων με ακραία επίσπευση των διαδικασιών (εντός 5 ημερών, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου!) έθεσε εκτός πρόσληψης μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας, με αποτέλεσμα να χάσουν την εργασία με την οποία βιοπορίζονται αποκλειστικά κάθε χρόνο. Πολλά μέλη του Συλλόγου μας, αλλά και συνάδελφοι πανελλαδικά (περίπου 300), έχουν καταθέσει ένσταση στο ΑΣΕΠ, για την εν λόγω προκήρυξη, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ενστάσεων την 23η/04/2022. Έχουν περάσει ήδη 2 και πλέον μήνες από την έναρξη των συμβάσεων και απαντήσεις δεν έχουμε λάβει ακόμη!!

Ως σύλλογος, απευθυνθήκαμε εγγράφως στο ΑΣΕΠ, εκθέτοντας την κατάσταση και περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματα μας, με την υπ’ Αριθμό Πρωτοκόλλου: 10210/3-5-2022 επιστολή μας.

Έπειτα από πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Συλλόγου μας, πληροφορηθήκαμε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας ακόμη μήνας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων, ώστε, οι συνάδελφοι που, τελικά, θα δικαιωθούν, να ξεκινήσουν να εργάζονται. Για πόσο, όμως; Αφού θα πάρουν μια θέση που ήδη καλύπτεται από εργαζόμενο με επικουρικά προσόντα και απομένουν, περίπου, 4 μήνες για τη λήξη των συμβάσεων. Ποιος εποχικά εργαζόμενος μπορεί να βιοποριστεί μόνο με 4μήνες εργασίας το χρόνο; Πόσο μεγάλος όγκος εργασίας είναι οι 300 ενστάσεις για την Ανεξάρτητη Αρχή; Για ποιο λόγο απαξιώνονται πιστοποιημένοι Αρχαιοφύλακες που έχουν συμβάλει στη βελτιστοποίηση της δημόσιας εικόνας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων;

Ζητάμε από το ΑΣΕΠ να επισπεύσει την εξέταση των ενστάσεων, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι συνάδελφοι που θίγονται και αδυνατούν, πλέον, να συντηρήσουν τις οικογένειές τους».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα