Ανησυχία στις τάξεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων έχει προκληθεί σε σχολείο συνοικίας των Χανίων, καθώς η μητέρα ενός μαθητή βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Κι αυτό γιατί το παιδί πήγε κανονικά σχολείο μέχρι και όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του τεστ πως η μητέρα του είναι θετική.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Από το σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, όταν έγινε γνωστό του κρούσμα, ενεργοποιήθηκε άμεσα το σχετικό πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού του ΕΟΔΥ και το παιδί τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών.

Το παιδί δεν εμφανίζει συμπτώματα ενώ τεστ μπορεί να γίνει μόνο μετά από πρωτοβουλία της οικογένειάς του ή κατόπιν σχετικού αιτήματος προς τον ΕΟΔΥ να εξετάσει περαιτέρω το θέμα, εφ’ όσον κριθεί ότι συντρέχουν λόγοι για την προστασία της σχολικής κοινότητας.

«Παρακολουθούμε την περίπτωση του παιδιού και είμαστε εσε άμεση συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Δεν πρόκειται όμως για επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο. Πρέπει να το διαχωρίσουμε. Άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα και άλλο στενή επαφή. Ενεργούμε βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο», σημειώνει στο Parakritika.gr η προϊσταμένης της Διεύθυνσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Κασσωτάκη.

Να σημειωθεί πως ένα τμήμα δεν προβλέπεται να κλείσει, όταν το κρούσμα δεν αφορά εκπαιδευτικό ή μαθητή.

Αναφορικά δε με το ενδεχόμενο κλεισίματος του σχολείου αυτό συμβαίνει μόνο σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τρία και πάνω κρούσματα σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς.

Πηγή: parakritika.gr