Κατά τουλάχιστον 20% υπολογίζεται ότι μειώθηκε μέσα σε μία μόλις ημέρα ο αριθμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών που υπηρετούν στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Με βάση πληροφορίες από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης φαίνεται ότι οι υγειονομικοί και το προσωπικό των νοσοκομείων της Κρήτης ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των μαζικών εμβολιασμών και ακολουθούν τις υποδείξεις της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 24 μόλις ώρες υπολογίζεται πως περισσότεροι από 100 υγειονομικοί και προσωπικό νοσοκομείων παρέδωσαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση πρώτης δόσης εμβολίου με τον συνολικό αριθμό των ανεμβολίαστων να προσδιορίζεται πλέον κοντά στο 350.

Μιλώντας στο Creta24, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη δήλωσε πως χθες ξεκίνησε η διαδικασία της επίδοσης πράξεων αναστολών εργασίας στους υγειονομικούς. «Έγινε μία προσπάθεια, έστω και την τελευταία στιγμή, από τους συνεργάτες μας, από όλους, να πειστούν οι υγειονομικοί για να εμβολιαστούν. Κάποιοι προχώρησαν στον εμβολιασμό τους και την χθεσινή ημέρα. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα με την επίδοση για τις αναστολές όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε η ίδια.

Με δεδομένο ωστόσο πως η διαδικασία είναι δυναμική και η ανταπόκριση φαίνεται μεγάλη, προς το παρόν δεν δίνονται επίσημα στοιχεία αλλά αναμένεται νέα ενημέρωση, ωστόσο η κα Μπορμπουδάκη σημείωσε πως ήδη υπάρχει σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα στα νοσοκομεία του νησιού. «Δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια της Κρήτης. Έχουμε μιλήσει από τις προηγούμενες ημέρες με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και έχουμε προγραμματίσει το πως θα καλυφθούν αυτά τα κενά που θα δημιουργηθούν. Περιμένουμε και μια διάταξη, θα προχωρήσουμε άμεσα και σε πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για να καλύψουμε ένα μέρος των νοσηλευτών μας που δυστυχώς βγαίνουν σε αναστολή. Από κει και πέρα το μήνυμα παραμένει ο εμβολιασμός μας τόσο στους υγειονομικούς, όσο και στο γενικότερο πληθυσμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.