Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού μέσα από αυτοκίνητο (drive through) πραγματοποιούνται από το πρωί του Σαββάτου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Σητεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης ανέφερε η διαδικασία έχει ξεκινήσει και η προσέλευση του κόσμου είναι εντυπωσιακή. Οι καιρικές συνθήκες βοηθούν ενώ από τους πρώτους που έκαναν το τεστ ήταν ο κ. Ζερβάκης!

Οι δειγματοληψίες διεξάγονται στο Κεντρικό Σιντριβάνι Σητείας (περιοχή Πλατανάρια Σητείας) έως τις 14:30.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα η Κινητή Ομάδα Υγείας Λασιθίου με την συνδρομή της Κινητής Ομάδας Υγείας Ηρακλείου, θα βρίσκονται στην είσοδο από Παλαίκαστρο, στην είσοδο από Άγιο Νικόλαο και στην είσοδο από Ιεράπετρα.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι, φέροντας μαζί τους ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου, θα εισέρχονται στο χώρο των δειγματοληψιών με τα οχήματά τους (μέχρι 2 ενήλικες πλην τέκνων), μέσα από τα οποία θα λαμβάνεται το δείγμα.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Σητείας, με τη συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Σητείας