Το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με την υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, διοργάνωσε εσπερίδα σήμερα  Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, με θέμα «Η αντιμετώπιση της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια» , στη Χαλέπα Χανίων, στην Αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος», στο κτίριο Διοικητικών και Επιστημονικών Υπηρεσιών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Σκοπός της συγκεκριμένης εσπερίδας, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η Κοινωνική Λειτουργός Σταυρούλα Παπανικολάου ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού μέσα από την παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, τις επιπτώσεις αυτής και τον τρόπο αντιμετώπισης που προτείνει το ΚΕΘΕΑ.

Σύμφωνα με την ίδια ο ηλεκτρονικός τζόγος έχει καθαρά αυξητικές τάσεις, ειδικά στην περίοδο της καραντίνας, έχοντας τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές συνέπειες για το άτομο. 

Η εσπερίδα απευθυνόταν σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας & πρόνοιας και σε κάθε ενδιαφερόμενο, και κατάφερε να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου.