Την τάση του καιρού για τo Πάσχα έδωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης τονίζοντας πως το Μεγάλο Σάββατο αλλά και η Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται δύο «καυτές» μέρες για την Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα ο Κ. Καρακατσάνης ανέφερε πως αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια  και βόρειους ανέμους, ενώ η μόνη «παραφωνία» στον ανοιξιάτικο καιρό θα είναι η Κυριακή, η οποία θα ξημερώσει με αρκετή ηλιοφάνεια, ωστόσο από το μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Μάλιστα το απόγευμα της Κυριακής στην Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, βορειοδυτικά του νησιού, ενώ όπως σημείωσε δεν αποκλείεται να δούμε και ασθενείς βροχές μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Καρακατσάνη, τα φαινόμενα αυτά θα υποχωρήσουν από τις βραδινές ώρες της Κυριακής με την Μεγάλη Δευτέρα να ξημερώνει με αίθριο καιρό.

Αναλυτικότερα η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τον κ. Καρακατσάνης θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό και τη θερμοκρασία σταδιακά να ανεβαίνει. Μάλιστα η τάση του καιρού για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα δείχνει πως θα έχουμε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή που ίσως αγγίξουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.