Νέα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εξακριβωθεί σε σχολεία των Χανίων, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε γυμνάσιο περιαστικής περιοχής του Δήμου Χανίων, εξακριβώθηκε κρούσμα σε μαθήτρια. Σήμερα προχωρά η απολύμανση των χώρων ενώ είναι σε εξέλιξη η διοικητική διαδικασία για να ανακοινωθεί και επίσημα η αναστολή λειτουργίας του τμήματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι μαθητές ενημερώνονται τηλεφωνικά.

Σε λύκειο των Χανίων, έχουν εξακριβωθεί κρούσματα σε καθηγητές. Αύριο Σάββατο θα προχωρήσει η απολύμανση ενώ δεν είναι σαφές το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει με την λειτουργία του σχολείου. Πάντως οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός του Σαββατοκύριακου.

Σε δημοτικό σχολείο περιαστικής περιοχής, έχει εξακριβωθεί κρούσμα σε γονέα μαθητή. Το παιδί έχει τεθεί σε καραντίνα και έχουν προχωρήσει όλες οι αναγκαίες απολυμάνσεις. Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι αρνητικά στον κορωνοϊό ήταν όλα τα rapid test σε μαθητές και καθηγητές του 6ου γυμνασίου Χανίων που έγιναν σήμερα, μετά το κρούσμα σε μαθήτρια.

Πηγή: haniotika-nea.gr