«Κραυγή αγωνίας» από τους οδηγούς ταξί στην Κρήτη καθώς συσσωρεύονται χρέη και όπως τονίζουν η πανδημία του κορωνοϊού «χτύπησε» ανεπανόρθωτα τον κλάδο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Χανίων Ηλίας Καραπατάκης, ανέφερε πως τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα ενώ πολλοί περιμένουν για περισσότερο από δύο ώρες προκειμένου να δεχθούν κάποιο πελάτη. «Έχει χαθεί περίπου το 1/3 της βραδινής βάρδιας, η πρωινή έχει περισσότερα οχήματα. Κάποιοι συνάδελφοι ψάχνουν αλλού πόρους επιβίωσης διότι εμείς με 4 και 5 κούρσες είναι δύσκολο να επιβιώσουμε. Τα έξοδα είναι πολλά και δεν βγάζουμε ούτε τα προς το ζην». 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Καραπατάκη αρκετοί συνάδελφοι του, έχουν τραβήξει «χειρόφρενο» και πλέον ασχολούνται με εργασίες γης ή επαγγέλματα που έκαναν προγενέστερα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. «Δεν είμαστε καθόλου ωφελημένοι, δεν πήραμε τίποτα παραπάνω από τους άλλους πολίτες. Θέλουμε να δούμε τι θα γίνει, ο κλάδος μας θα φύγει από την πανδημία χρεωμένος. Δεν μπορούμε αλλιώς να αντέξουμε».