Κρήτη: Κοινοτική αλληλεγγύη ζητά ο Μ. Κεφαλογιάννης για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την κακοκαιρία

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη φονική κακοκαιρία που χτύπησε την Κρήτη με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την κοινοτική αλληλεγγύη για την αποκατάσταση των ζημιών ώστε να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που επλήγησαν.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Στην Κρήτη το Σάββατο 15 Οκτωβρίου λόγω της έντονης κακοκαιρίας έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε το όχημά του ένας άτυχος επισκέπτης του νησιού. Ενώ μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα άτομα που αγνοούνται λόγω της πολύ έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, επιχειρήσεις, αγροτικές καλλιέργειες και οικίες.

Στο χωριό της Αγίας Πελαγίας όπου συνέβη και το τραγικό συμβάν με την απώλεια ενός συνανθρώπου μας η καταστροφή είναι τεράστια καθώς οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ μεγάλες ποσότητες νερού έχουν μπει σε καταστήματα και σπίτια

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  •   Από ποια κοινοτικά ταμεία μπορεί να συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών που σημειώθηκαν στην Κρήτη σε υποδομές, επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κατοικίες από τη φονική κακοκαιρία και να συνδράμει τους κατοίκους που επλήγησαν ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες λόγω της φονικής κακοκαιρίας;»

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα