Αγανακτισμένοι κάτοικοι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται πέριξ της της Πλατείας Τίτου Πετυχάκη (έξω από το τζαμί Νερατζέ)στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, καταγγέλουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία τις μεταμεσονύκτιες ώρες, μετά το πέρας λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, καθώς όπως αναφέρουν, συγκεντρώνεται κόσμος και συνεχίζει την διασκέδαση του προκαλώντας αφόρητη ηχορύπανση χωρίς να παρεμβαίνει καμία αρχή.

Οι διαμαρτυρόμενοι ενημερώνουν σχετικά με έγγραφο τους, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνης, τον Δήμο Ρεθύμνου και τον  Σύλλογο παλιάς πόλης Ρεθύμνου, ζητώντας την παρέμβαση τους για την αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή.

Αναλυτικά, στην επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρουν:

«Απευθυνόμαστε ως πολίτες, επαγγελματίες και κάτοικοι της παλιάς πόλης Ρεθύμνου προς κάθε αρμόδια αρχή και κάθε εμπλεκόμενο φορέα για να εκφράσομε την δικαιολογημένη οργή μας για την συνεχιζόμενη κατάλυση κάθε έννοιας έννομης τάξης στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου επί της οδού Πλατεία Τίτου Πετυχάκη.

Ο νόμος για την κοινή ησυχία, για το ωράριο κυκλοφορίας, για την απαγόρευση συνωστισμού, για την ρύπανση περιβάλλοντος, για την απαγόρευση μουσικής κ.ά. έχει καταργηθεί.

Οι λιγοστοί πελάτες τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής ( έκπληκτοι και εξοργισμένοι ) απομακρύνονται επικαλούμενοι ότι έμειναν άυπνοι όλοι την νύκτα. Κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται και καμμιά προστασία δεν διαφαίνεται αν και έχουν παρέλθει πολλές ημέρες, συνεχιζόμενης έκρυθμης κατάστασης. Η Πλατεία Τίτου Πετυχάκη δοκιμάζεται συνεχώς τις προχωρημένες μεταμεσονύκτιες ώρες (έξω από το Τζαμί Νερατζέ) μετά το πέρας λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, ενώ η πλατεία Μικρασιατών έχει ρυπανθεί και έχει γίνει εξευτελιστικό δείγμα ανικανότητας για την προστασία της παλιάς πόλης και του τουριστικού κλίματος.

Απαιτούμε άμεση εκπλήρωση του καθήκοντος κάθε αρχής και κάθε φορέα».