Σε δύο νομούς εξελίχθηκε η καταδίωξη διά θαλάσσης χθες το βράδυ από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος με αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο αλιείς.

Η αρχή έγινε στον Άγιο Παύλο και κατέληξε στα Μάταλα, όπου οι δύο αλιείς εγκατέλειψαν το σκάφος τους και τράπηκαν σε φυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ναυαγοσωστικό σκάφος της Αγίας Γαλήνης εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Παύλου ένα σκάφος πέντε μέτρων αγκυροβολημένο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Όταν οι λιμενικοί του έκαναν σήμα, τότε οι επιβαίνοντες σε αυτό ανέπτυξαν ταχύτητα και τότε ξεκίνησε η καταδίωξη που κράτησε περίπου μία ώρα. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήταν ένα ερασιτεχνικό σκάφος που είχε βγει για παραγάδι. Στη θέα των λιμενικών έσβησαν τα φώτα ναυσιπλοΐας και με μεγάλη ταχύτητα κινήθηκε προς το νομό Ηρακλείου. Στη διάρκεια της καταδίωξης οι λιμενικοί της Αγίας Γαλήνης αναγνώρισαν το ένα εκ των δύο ατόμων που επέβαιναν σε αυτό. Πρόκειται για κάτοικο της Μεσαράς, για τον οποίο γίνονται αναζητήσεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τελικώς το σκάφος από τον Άγιο Παύλο εγκαταλείφθηκε στην περιοχή των Ματάλων. Η δικογραφία που σχηματίζεται από την αρμόδια λιμενική Αρχή είναι για απείθεια και για παραβίαση των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού.