test

Κρήτη: Καθηγητής έπαθε ηλεκτροπληξία εν ώρα μαθήματος

Πρέπει να διαβάσετε

Σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου, με καθηγητή να παθαίνει ηλεκτροπληξία εν ώρα μαθήματος, μπροστά στα μάτια των μαθητών του.

Ο καθηγητής έπαθε ηλεκτροπληξία, τινάχθηκε τρία μέτρα πίσω και προσγειώθηκε πάνω σε ένα θρανίο, στην προσπάθειά του να βάλει στην πρίζα έναν υπολογιστή στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου.

Ευτυχώς, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο σχολείο, οι διασώστες του οποίου παρέλαβαν τον καθηγητή και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποφασίστηκε η παραμονή του στην καρδιολογική κλινική για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Μανούσος Μαραγκάκης, επιβεβαίωσε ότι ο καθηγητής δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ όπως είπε -σύμφωνα με ενημέρωσή του από τον διευθυντή του σχολείου- πρόκειται για ένα ελαττωματικό πολύμπριζο, αλλά σε καμία περίπτωση, επισήμανε, για μόνιμη ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτηρίου.

Οι καθηγητές του σχολείου πάντως, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις, όπως αναφέρουν, «προπολεμικές εγκαταστάσεις του κτιρίου», τονίζοντας μάλιστα πως σε κάθε σημείο υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή τόσο των παιδιών, όσο και του προσωπικού.

Το κείμενο του καθηγητή Κώστα Κοντάκου για το συμβάν:

«Να ζητήσω συγνώμη από το αγαπητό κ. Μαρινάκη, τον κ. Γιωργαλή (τον τέως), τον κ. Παπαδογιάννη (τον νυν), τον κ. Κεφαλογιάννη ή τον κ. Χνάρη, για την απογευματινή μου γκρίνια αλλά σήμερα στο σχολείο μας πήγαμε να χάσουμε έναν συνάδελφό μας, έναν πολύ καλό άνθρωπο και καλό φίλο. Και ξέρετε κύριοι πως; επειδή τον τίναξε το ρεύμα. Καθώς πήγαινε να βάλει στην πρίζα έναν υπολογιστή στο εργαστήριο πληροφορικής. Εν ώρα μαθήματος. Μπροστά στα παιδάκια. Στη α Γυμνασίου. Και τινάχθηκε τρία μέτρα πίσω και προσγειώθηκε πάνω σε ένα θρανίο. Και πάρτο κάτω και το θρανίο, πάρτον κάτω και τον δάσκαλο. Και τα παιδάκια σε σοκ.

Και ευτυχώς, ήρθε άμεσα το ασθενοφόρο και τον πήγε στα επείγοντα. Και θα περάσει απόψε την νύχτα του μέσα ο δάσκαλος. Στο νοσοκομείο.

Και ξέρετε γιατί; Γιατί το κτίριο που μας δώσατε να κάνουμε το μάθημα είναι προπολεμικό. Οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα του κρέμονται από παντού, ετοιμόρροπα. Σε κάθε σημείο υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή των παιδιών, του προσωπικού, όλων μας. Όπως και τα ίδια είναι και στο διπλανό κτίριο, στο ΕΠΑΛ. Όπως και το παλιό ΤΕΙ κ. Παπαδογιάννη.

Βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά θα λυθούν μόλις μας φτιάξετε το υπερσύγχρονο κτίριο στου Γάλλου. Ξέρω, ξέρω! Μα όταν θα γίνει αυτό, αν θα γίνει, εμείς θα έχουμε γεράσει κύριοι. Ή θα είμαστε πεθαμένοι. Και με όλους εμάς που σας ακούμε με υπομονή και σας πιστεύουμε τόσα χρόνια, οι επόμενοι θα γελάνε με τα χάλια μας. Ή θα κλαίνε καλύτερα; Τέλοσπάντων..

Κοιτάξτε να έρθετε καμία βόλτα από το παλιό πανεπιστήμιο στα περιβόλια, να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, διότι σήμερα από θαύμα δεν κλαίμε για τον φίλο μας Θοδωρή. Και δε θέλω καν να σκεφτώ τι θα γινόταν αν στη θέση του ήταν κανένα παιδί..

Καταλαβαίνω, κύριοι βουλευτές, ότι το φλέγον και σπουδαίο ζήτημα που σας απασχολεί αυτές τις μέρες είναι να μην επιτρέψουμε στους ομοφυλόφιλους να δημιουργούν τις οικογένειες τους νόμιμα, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα ζητήματα πέρα από την ποιότητα της εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία, όπως η ενίσχυση της ιδιωτικής, αλλά αυτό… άμα βρείτε χρόνο κοιτάξτε καί λίγο προς τα εμάς μπας και βγάλουμε καμία άκρη σε αυτό το κράτος.

Ευχαριστούμε και συγνώμη για την αναστάτωση.
Κώστας Κοντάκος
Μαθηματικός του
Πειραματικού Γυμνασίου
Πανεπιστημίου Κρήτης»

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα