Μεγάλα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν στην Κρήτη, αφού παρά το άνοιγμα της εστίασης, πολλοί είναι εκείνοi που συνεχίζουν να διοργανώνουν …κορωνοπάρτι.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη ο Αντιπρόεδρος Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης, ειδικά οι νεαροί Κρητικοί επιμένουν να κάνουν μαζώξεις σε σπίτια με αφορμή γενέθλια, αποφοιτήσεις κ.α., παρά το γεγονός πως έχουν ανοίξει οι εξωτερικοί χώροι της εστίασης.

Έτσι επαναφέρουν το πρόβλημα της μετάδοσης σε εσωτερικούς χώρους, ανέφερε ο κ. Παπαδάκης και μάλιστα τόνισε πως αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που οι εξωτερικοί χώροι είναι ασφαλέστεροι καθώς λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, η μετάδοση του ιού μέσω των επιφανειών είναι μηδαμινή. «Επαναφέρουν στο προσκήνιο τις επιμολύνσεις σε κλειστούς χώρους αν και είναι καλοκαίρι», σημείωσε.

Μάλιστα ο κ. Παπαδάκης αποκάλυψε, πως σε συζήτηση που είχε χθες με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε πως έχουν υπάρξει αρκετές περιπτώσεις πολιτών στο νησί που αφού έχουν κάνει κορωνοπάρτι και μετά έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, αρνούνται να το παραδεχτούν και να δηλώσουν τις επαφές τους στον ΕΟΔΥ. «Μετά από κορωνοπάρτι δεν δίνουν και τις επαφές ώστε να ανακόψουμε την διασπορά. Το να μην λέμε τις επαφές είναι ακόμη χειρότερο από το να κάνουμε απλά το πάρτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.