Κρήτη: Ηλικιωμένος καταπλακώθηκε από δέντρο

Πρέπει να διαβάσετε

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ένας 83χρονος άνδρας ο οποίος καταπλακώθηκε από ένα δέντρο στη διάρκεια ξηλοκοπτικών εργασιών που έκανε σήμερα στο χωράφι του. Ευτυχώς φαίνεται να μην έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό ενώ πριν από λίγο  μεταφέρθηκε  στο Νοσοκομείο Σητείας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΑΝΑΤΟΛΗ,  λίγο πριν τη μία  σήμερα το μεσημέρι ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας για παροχή βοηθείας καθώς  ένας άνθρωπος την ώρα που εκτελούσε αγροτικές εργασίες καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου και δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί.

Αμέσως όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας κ Παύλος Καπετανάκης, στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με έξι Πυροσβέστες, με την συνδρομή της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσουν να απομακρύνουν το δέντρο από τον ηλικιωμένο ο οποίος ευτυχώς όπως ανέφερε δεν έχει σοβαρά τραύματα. Ουσιαστικά είχε εγκλωβιστεί στο σημείο των ποδιών του.

Μεταφέρθηκε ακολούθως  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σητείας για να γίνει η αξιολόγηση της κατάστασης του και να τα προσφερθεί αντίστοιχα φροντίδα.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή «Φλέγα» στην Κάτω Επισκοπή του Δήμου Σητείας, το σημείο που πηγάζει το ποτάμι και που  δημιουργεί πολλά προβλήματα στις μεγάλες πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας.

Βάση της υπάρχουσας πληροφόρησης, ένας  επίσης αγρότης που έκανε εργασίες σε κοντινή απόσταση από το σημείο που ήταν ο ηλικιωμένος άνδρας διαπίστωσε ότι ένα  ξηλοκοπτικό μηχάνημα που ακουγόταν κοντά σταμάτησε κάποια στιγμή να λειτουργεί, οπότε μετέβη στην περιοχή για να δει αν είχε συμβεί κάτι. Εντόπισε τον ηλικιωμένο και ειδοποίησε  τους οικείους του καθώς και την Πυροσβεστική προκειμένου να παρέμβει άμεσα όπως κι έγινε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα