Ένα καινοτόμο πρόγραμμα με τίτλο «Η μουσική ως φάρμακο στη ζωή των γηραιότερων ανθρώπων» θα υλοποιηθεί στις δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου, με στόχο να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ωφελούμενους των κοινωνικών δομών. Εμπνευστής και διαχειριστής του προγράμματος, είναι ο μουσικός Γιάννης Παπατζανής.

Η συγκεκριμένη πρωτοπόρος εκπαιδευτική διαδικασία, θα αρχίσει όταν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, εξ αιτίας της οποίας τα Κέντρα Απασχόλησης Ηλικιωμένων και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, παραμένουν κλειστά.

Οι εργαζόμενοι και οι ηλικιωμένοι, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να ενισχύσουν την ψυχική και σωματική τους υγεία, να αναπτύξουν τη συνεργασία και να αλληλεπιδράσουν μέσα από καινοτόμες και εναλλακτικές δράσεις, που θα υλοποιηθούν για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο. Η μουσική εξάλλου, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης, και το πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί, υπό την μορφή των «ζωντανών εργαστηρίων», θα προσφέρει πλούσια ερευνητικά δεδομένα για την καθημερινότητα των ωφελουμένων.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε χθες, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργος Μαρινάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα και ο εμπνευστής του, ο μουσικός Γιάννης Παπατζανής. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης του Νομού Ρεθύμνης, με τους θεραπευτές της δομής να ανταποκρίνονται θερμά στο αίτημα συμμετοχής.