Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν στην Σητεία, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης.

«Τελικά εκ του αποτελέσματος, φάνηκε ότι οι ζημιές και τα όποια προβλήματα, ήταν αντιστρόφως ανάλογα των Ρίχτερ, διότι ένας σεισμός 6,3 βαθμών είναι ισχυρός, που ευτυχώς δεν δημιούργησε ζητήματα, που μας κάνουν να είμαστε σε διαφορετική κατάσταση από σήμερα. Επισκέφθηκαν την περιοχή ο κ. Πλακιωτάκης, ο κ. Τουρνάς, ο κ. Λέκκας. Κάναμε μια αυτοψία στην περιοχή, είδαμε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο και είχαμε την ευτυχή ανακοίνωση από τον κ. Πλακιωτάκη, ότι κάποιος εφοπλιστής θα αναλάβει την ανακατασκευή του» τόνισε ο κ. Ζερβάκης.

Όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Σητείας, ο συγκεκριμένος εφοπλιστής  έχει κάποιες σχέσεις με την περιοχή. «Είναι λάτρης του κυνηγιού στη συγκεκριμένη περιοχή και έχει δεσμούς με κάποιους συντοπίτες που δυστυχώς έχουν φύγει από τη ζωή. Αυτό ήταν το ερέθισμα και οι καλές αναμνήσεις και έδωσε τη συγκατάθεση του να ανακατασκευάσει την εκκλησία».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ζερβάκης ανέφερε πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ζητήματα, τα οποία να προκαλούν ανησυχία, σε ότι αφορά την ασφάλεια των δημοτών. «Υπάρχουν θέματα σε επιχειρήσεις, στις δημόσιες υποδομές, τα οποία με μια πρώτη εξέταση φαίνεται ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα. Είναι καθοδόν τεχνικό κλιμάκιο από την κρατική υπηρεσία, ώστε να γίνει αύριο ένας έλεγχος από τους αρμόδιους σε όλα τα σχολεία, τα δημόσια κτίρια, ώστε να έχουμε μια επιστημονική πιστοποίηση για την ασφάλεια. Τα πράγματα είναι μάλλον καλά, υπάρχουν μικροπροβλήματα θεωρώ ότι με τη διάθεση που υπάρχει θα λυθούν».