Κρήτη: Γιατί η μουσική κινδυνεύει να μπει και πάλι στο mute στην εστίαση

Πρέπει να διαβάσετε

Αντιδράσεις και στην Κρήτη έχει προκαλέσει το ωράριο στη μουσική στα νυχτερινά μαγαζιά σε παραλιακούς δήμους της χώρας.

Το mute στην μουσική, μετά τις 23:00, στα νυχτερινά μαγαζιά του Αλίμου, με απόφαση των δήμων Αλίμου, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης έφερε αντιδράσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, με τους επιχειρηματίες της εστίασης στην Κρήτη να ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι αντίστοιχο στο νησί εν μέσω τουριστικής περιόδου.

«Θα είναι η ταφόπλακα της εστίασης αν γίνει κάτι τέτοιο. Δεν το θέλει ούτε ο κόσμος που τόσα χρόνια ήταν «έγκλειστος» αλλά και ούτε τα νυχτερινά μαγαζιά που δουλεύουν μετά τις 22:00 – 23:00 το να μπει αυτή η απαγόρευση. Εκεί πραγματικά θα κλείσουν οι μισές επιχειρήσεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη.

Σύμφωνα με την κα. Αντωνακάκη, οι αποφάσεις για το ωράριο της μουσικής «πατούν» πάνω στην νομοθεσία για τις ώρες κοινής ησυχίας, οι οποίες ωστόσο κατά κανόνα και μέσω μιας δικλείδας στον νόμο διευρύνονται για τις τουριστικές περιοχές.

«Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο νόμος θα εφαρμοστεί, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα μας δοθεί η δυνατότητα να βγούμε από τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που ήμασταν κλειστά», σημείωσε τονίζοντας πως ήδη τα καταστήματα παλεύουν να ορθοποδήσουν μετά τα απανωτά «χτυπήματα» που δέχτηκαν από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας που κράτησαν κλειστά τα μαγαζιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και το κύμα ανατιμήσεων με το οποίο είναι πλέον αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες.

«Είμαστε μια τουριστική περιοχή, έχει ανάγκη ο τουρίστας να διασκεδάσει, το να κλίσουμε θα έχει τραγικές συνέπειες. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να συμβεί αυτό μέσα στην τουριστική περίοδο», κατέληξε η κα Αντωνακάκη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα