Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών των Χανίων έπεσαν 4 άνδρες που είχαν ληστέψει δύο άτομα με την ίδια μέθοδο. Συγκεκριμένα οι δράστες έστηναν στη μέση του δρόμου έναν υποτιθέμενο καυγά και όποιος πλησίαζε για να τους χωρίσει τον απειλούσαν με μαχαίρι και έπαιρναν χρήματα ή αντικείμενα αξίας που είχε πάνω του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων είναι η ακόλουθη:

«Εξιχνιάσθηκαν, χθες (09.08.2020), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, δύο υποθέσεις ληστειών οι οποίες διαπράχθηκαν στα Χανιά. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τη διάπραξη των ληστειών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, προχθές (08.09.2020) μεταμεσονύκτιες ώρες τέσσερις ημεδαποί με χρήση βίας και αιχμηρού αντικειμένου απέσπασαν από ημεδαπό κόσμημα απροσδιόριστης αξίας.

Άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν (οι τέσσερις ημεδαποί).

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ημεδαποί-συλληφθέντες την 07.08.2020 είχαν διαπράξει ακόμα μια υπόθεση ληστείας από πολίτες με τον ίδιο τρόπο δράσης αφαιρώντας κοσμήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.»