Κρήτη – Εργάτες γης: Ήρθε παράταση νομοθετικής ρύθμισης που δεν λύνει το πρόβλημα

Σε ανακοίνωση, που όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να λύνει το φλέγον ζήτημα των εργατικών χεριών στην Κρήτη, προχώρησε το πρωί της Τρίτης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της Αγροδιατροφικής Κρήτης, Μιχάλης Καμπιτάκης, ανέφερε πως η παράταση που δόθηκε ήταν ήδη γνωστή για τον αγροτικό κόσμο, όμως «δεν αλλάζει τίποτα απολύτως».

Όπως σχολίασε ο κ. Καμπιτάκης, αρκετοί εργάτες γης έχουν φύγει ήδη από την χώρα μας ενώ σε μια προσπάθεια που γίνεται από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, προκειμένου να βρεθούν νέα εργατικά χέρια για την συγκομιδή του ελαιοκάρπου, φαίνεται πως δεν υπάρχει η επιθυμητή ανταπόκριση.  «Είχαμε μια ελπίδα ότι θα έρχονταν άνθρωποι που δούλευαν στον τουρισμό, αλλά δυστυχώς το ενδιαφέρον είναι μειωμένο, δεν υπάρχει η ζήτηση που υπήρχε για τα εργατικά χέρια και θα υπάρξει το επόμενο διάστημα για τα θερμοκήπια αλλά γενικά για όλες τις καλλιέργειες».

Κλείνοντας, ο κ. Καμπιτάκης, σημείωσε πως το πρόβλημα αυτό ταλανίζει τον αγροτικό κόσμο εδώ και ένα χρόνο ενώ υπάρχει μεγάλο θέμα και με τα εργόσημα. «Δεν έχουμε εργάτες, τα χέρια που χρειαζόμαστε και η οργάνωση που θέλουμε ώστε να υπάρξει η ζήτηση, το ενδιαφέρον για το εργατικό δυναμικό».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα