Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
28.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Κρήτη: «Έρχονται» ελλείψεις σε γαλακτοκομικά προϊόντα

Πρέπει να διαβάσετε

Οι σοβαρές ελλείψεις σε γαλακτοκομικά προϊόντα, για τις οποίες υπήρχαν φόβοι και προειδοποιήσεις εδώ κι αρκετούς μήνες, σε τοπικό επίπεδο άρχισαν να φαίνονται.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA,  ο πρόεδρος του Επιστημονικού Σωματείου Logistics Νεκτάριος Κανακαράκης ανέφερε πως ήδη έχει αρχίσει να γίνεται διακριτό, για πρώτη φορά, το γεγονός ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μια έλλειψη στα τυροκομικά προϊόντα και ειδικά στα προϊόντα που συσκευάζονται στην Κρήτη, λόγω έλλειψης γάλακτος.

Ο κ. Κανακαράκης σημείωσε πως οι βοσκοί πλέον βρίσκουν ασύμφορη την βοσκή και την παραγωγή γάλακτος, γιατί τα γεωργικά εφόδια και η ενέργεια έχουν φτάσει στα ύψη. «Ο κάθε παραγωγός το σκέφτεται για να μπει στη διαδικασία αυτή, αν θα πρέπει να προχωρήσει δηλαδή στην παραγωγή, και βλέπουμε ότι αποδυναμώνεται το αίσθημα της παραγωγής με αποτέλεσμα να έχουν ελάχιστη ζήτηση και αυτό καταγράφεται γενικότερα στο βιομηχανικό εμπόριο». 

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως οι εταιρίες δεν έχουν την βασική πρώτη ύλη για να σκευάσουν τα προϊόντα με αποτέλεσμα, το επόμενο διάστημα να δούμε ελλείψεις σε τυροκομικά όπως η γραβιέρα ή το κεφαλοτύρι, δηλαδή τυριά που παράγονται στην Κρήτη.

Κλείνοντας,  εξέφρασε την πεποίθηση πως η κατάσταση, τουλάχιστον όσον αφορά τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα μπορούσε να λυθεί αν υπήρχε μια βελτίωση στις τιμές των πρώτων υλών, στα γεωργικά εφόδια και στις ζωοτροφές.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα