Κρήτη: Επιστολή στον Γ. Γεωργαντά για την εγκατάσταση νέων γεωργών

Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, απέστειλε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, με αφορμή την εγκατάσταση νέων γεωργών, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή:

«Κε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την υφιστάμενη κατάσταση αναφορικά με το υπομέτρο 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” στην περιφέρεια Κρήτης.

Σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η καταβολή του πρώτου μέρους της ενίσχυσης σε μεγάλο αριθμό δικαιούχων, καθώς όπως αναμενόταν το ενδιαφέρον ήταν έντονο.

Υπάρχουν όμως 835 φάκελοι υποψηφίων Νέων Γεωργών που βρίσκονται σε αναμονή, ως ΕΠΙΛΑΧΌΝΤΕΣ του προγράμματος.

Σε αναμονή όμως βρίσκονται και οι προσδοκίες τους να  πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, δηλαδή να ασχοληθούν με τον αγροτικό κλάδο. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι νέοι που αποφάσισαν να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας, αναγνωρίζοντας έτσι την δυναμική που μπορεί να προκύψει μέσω της ενασχόλησης τους με τον πρωτογενή τομέα.

Η απαιτούμενη αύξηση στον προϋπολογισμό (στην παρούσα χρονική στιγμή) για την Περιφέρεια Κρήτης είναι 28,5 εκ ευρώ.

Κύριε Υπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό και στρατηγικής σημασίας για την πατρίδα μας είναι να υπάρξει πρωτογενής παραγωγή σε πολλά επίπεδα. Το πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου και γι’αυτό σας καλούμε άμεσα να αυξηθεί ο προϋπολογισμός με το απαιτούμενο πόσο, ώστε να ενταχθούν το σύνολο των επιλαχόντων στο πρόγραμμα.

Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα