Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης για ηλικιωμένο – Κρίσιμες ώρες για τον 78χρονο

Πρέπει να διαβάσετε

Τελευταία ενημέρωση: 21.12

Επιχείρηση διάσωσης για 78χρονο που βρισκόταν κοντά στο Καταφύγιο Κατσιβέλι, στήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, τον ηλικιωμένο βρήκε ο γιος του, με ένα φίλο του χτυπημένο και ενημέρωσε τον αδερφό του που κάλεσε τις αρχές.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο και πυροσβέστες τις Βρύσες και τα Χανιά. Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον τραυματία από τον Ομαλό, κινούμενοι προς το καταφύγιο Καλλέργη.

Μάλιστα, εκτιμάται πως υπέστη εγκεφαλικό και μαζί του, ήταν ο ένας γιος του.

Μεταφέρθηκε με προσοχή, σε ασφαλές σημείο κοντά στη Σαμαριά. Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε υποθερμία και η κατάσταση της υγείας του χρίζει άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν σε «ανοιχτή γραμμή» με το ΕΚΑΒ, ώστε ο ηλικιωμένος να παραληφθεί από ασθενοφόρο και να μεταφερθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυροσβέστες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μεταφέρουν γρήγορα τον ηλικιωμένο σε ασφαλές σημείο αφού είχε ομίχλη αλλά και τσουχτερό κρύο στην περιοχή ενώ το ΕΚΑΒ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να κρατήσει τον 78χρονο στη ζωή.

Μάλιστα, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, έκανε και προσπάθειες ανάνηψης στον ηλικιωμένο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα