Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα νέα που έρχονται από τις κρητικές εξαγωγές την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει μία σειρά ζητημάτων.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Άλκης Καλαμπόκης σημείωσε πως υπάρχει ένα οξύμωρο σχήμα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβε πριν από λίγες ημέρες ο Μάρτης κινήθηκε με διψήφια αύξηση.

«Όλο το πρώτο τρίμηνο έχουμε έκρηξη εξαγωγών, αυτό είναι αναμενόμενο όταν υπάρχει επισιτιστική κρίση. Αναγκάζονται οι αγορές να βρουν προϊόντα, είναι χρυσή ευκαιρία, όσο οι εταιρίες καταφέρνουν να αντέξουν τις αυξήσεις και να βρουν προϊόντα, είναι αυτή τη στιγμή καλή ευκαιρία, να διευρύνουμε τον κύκλο των χωρών που στέλνουμε τα προϊόντα και να αυξήσουμε την παρουσία μας στις ήδη συνεργαζόμενες χώρες που είναι κυρίως χώρες της Ε.Ε.» τόνισε ο κ. Καλαμπόκης.

Κλείνοντας, σημείωσε πως υπάρχει τεράστια ζήτηση για το ελαιόλαδο, με αυξήσεις που ξεπερνούν το 40% των εισαγωγών. «Είναι προϊόν πρώτης ανάγκης, για τα νοικοκυριά όχι μόνο τα δικά μας και με την έλλειψη του ηλιέλαιου, οι αγορές στρέφονται σε άλλου είδους έλαια, όταν υπάρχει ειδικά η φήμη για το κρητικό ελαιόλαδο, είναι μια χρυσή ευκαιρία, για ν πάρουμε μερίδιο».