Κρήτη: Ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα της μετάκλησης των εργαζομένων

Πρέπει να διαβάσετε

Πραγματοποιήθηκε εχθές (19/10/2022) η ενημερωτική εκδήλωση στην Ιεράπετρα για το θέμα της μετάκληση εργαζόμενων από Τρίτες Χώρες για όλα τα επαγγέλματα. Την ευθύνη της ενημέρωσης είχε η Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης / Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Παρευρέθηκαν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης κ. Μυρωνάκη, η προϊσταμένη στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Ν. Ηρακλείου κ. Λυρώνη και από το Τμήμα Ελέγχου κ. Πατεράκης.

Η προσέλευση του κοινού ήταν ικανοποιητική, πλήθος αγροτών αλλά εκπρόσωποι από επαγγελματικούς κλάδους ήταν παρόντες που έδειξαν ενδιαφέρον για αυτήν τη διαδικασία. Επιστολές επίσης απέστειλαν γιατί την σημαντικότητα της εκδήλωσης απέστειλαν οι βουλευτές Κρήτης Κεγκέρογλου, ο κ. Σενετάκης και ο κ. Μαμουλάκης.

Στην διάρκεια της ενημέρωσης υπήρξαν πολλές ερωτήσεις, πολλές απαντήσεις αλλά ακόμα περισσότερες ήταν οι σημειώσεις για τα προβλήματα που προκύπτουν έως σήμερα από την διαδικασία. Όλα αυτά είναι απαραίτητα καθώς βρισκόμαστε στης περίοδο της διαβούλευσης για την νέα προγραμματική περίοδο 2023-2024 και είμαστε βέβαιοι ότι άμεσα, πολλές εξ αυτών των παρατηρήσεων θα ενσωματωθούν στην επερχόμενη ΚΥΑ.

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την απλοποίηση όλων των διαδικασιών καθώς κάθε μέρα που περνάει χωρίς ουσιαστική διευθέτηση αυτού του ζητήματος μπορεί να αποβεί καταστρεπτική, κυρίως για τον πρωτογενή τομέα αυτή την περίοδο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα