Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στη Δημοτική Αγορά των Χανίων.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το πρωί στο ανατολικό τμήμα και προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε τέσσερα καταστήματα, ενώ από τις φλόγες καταστράφηκε και τμήμα της στέγης.

Σύμφωνα με καταστηματάρχες λίγο πριν γίνει αντιληπτός ο καπνός ακούστηκε μια έκρηξη, ωστόσο φως στα ακριβή αίτια της εκδήλωσης της πυρκαγιάς αναμένεται να ρίξει η έρευνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα τονίζουν πως χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών η φωτιά δεν επεκτάθηκε και σε άλλα καταστήματα.

Ο διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων και αναπληρωτής διοικητής πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων, Αντιπύραρχος Αντώνης Πρωτοπαπαδάκης μίλησε στο Creta24, δηλώνοντας πως με την άφιξή τους στο σημείο οι πυροσβέστες διαπίστωσαν πως η φωτιά είχε ξεκινήσει μέσα σε κατάστημα σε κεραμοσκεπή, ενώ ευτυχώς μέσα στα φλεγόμενα καταστήματα δεν υπήρχαν άτομα.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι 13 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με 5 οχήματα της υπηρεσίας κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά στις 8:40.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος ανέφερε πως ο δήμος θα μεριμνήσει ώστε τα τέσσερα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές να μεταφερθούν σε άλλους χώρους τη Δημοτικής Αγοράς.