Κρήτη: Είχε «ανοίξει» δεκάδες σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιασθούν 24 κλοπές-διαρρήξεις οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις και οχήματα σε περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης Έλληνας αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μιας γυναίκας και στη συνέχεια προέβη στη διάρρηξη επιχείρησης αλλοδαπού αφαιρώντας χρηματικό ποσό και καπνικά είδη συνολικής χρηματικής αξίας 160 ευρώ.

Από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου έγινε αντιληπτός ο άνδρας και αφού ακινητοποιήθηκε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, συνελήφθη με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα είδη τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα. Επιπλέον το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει συνολικά 24 κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, επιχειρήσεις και οχήματα κατά το χρονικό διάστημα από την 04.06.2022 έως και 22.09.2022, αφαιρώντας χρήματα, εργαλεία, προσωπικά είδη και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 6.000 ευρώ.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε ακόμα ένας Έλληνας ο οποίος χρησιμοποιούσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο για τη μεταφορά του συλληφθέντα στους τόπους τέλεσης κατά περίπτωση των κλοπών –διαρρήξεων και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα