Κρήτη: Στο Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου Καλαντζάκη

Πρέπει να διαβάσετε

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της δολοφονίας του 60χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, από τη Σητεία.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα καθίσει το ζευγάρι των πρώην εραστών, η 43χρονη σήμερα  χήρα και ο 42χρονος Βούλγαρος αστυνομικός φίλος της, στους οποίους πρωτόδικα επιβλήθηκε  η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η 43χρονη Βουλγάρα, μητέρα ενός μικρού αγοριού, το οποίο μεγαλώνει με τη γιαγιά του, επιμένει στην αθωότητα της, ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τις προθέσεις του εραστή της. Ωστόσο τακτικοί δικαστές και ένορκοι την έκριναν ένοχη για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του συζύγου της.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας η νεαρή χήρα… κατέρρευσε. Άρχισε να κλαίει με λυγμούς, συνειδητοποιώντας ότι θα επέστρεφε στη φυλακή, με ισόβια στην πλάτη και ένα μικρό παιδί πίσω. Πλέον ελπίζει ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα έχει διαφορετική ποινική αντιμετώπιση.

Ο πρώην εραστής  από την άλλη όταν ενημερώθηκε για την ετυμηγορία του δικαστηρίου από τη διερμηνέα παρέμεινε  απαθής. Έδειξε απόλυτα προετοιμασμένος. Άλλωστε στην απολογία του είχε πάρει πάνω του αποκλειστικά την ευθύνη της δολοφονίας, επιμένοντας ότι η φίλη του δε γνώριζε το παραμικρό.

Με βάση τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο πρωτόδικο δικαστήριο, από το 2004 μέχρι και τη σύλληψή του κατείχε τη θέση του κατασκόπου στην Ομάδα Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας, υπηρεσία που ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Από το 2006 έως το 2017 βραβευόταν κάθε χρόνο από την προϊσταμένη Αρχή για το έργο και τις υπηρεσίες του, ενώ έχει τιμηθεί και από τη Γενική Διεύθυνση Εγκληματολογίας Αστυνομίας του Βασιλείου της Ισπανίας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα