Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στα νησιά την 1η Ιουλίου χωρίς ωστόσο στην Κρήτη να έχουν οριστεί ακόμη τα ξενοδοχεία ή το ξενοδοχείο καραντίνας που θα φιλοξενεί όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε τουρίστες, τα υπουργεία Υγείας, Τουρισμού και Οικονομίας, δίνουν προσωρινή λύση με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, σε όλα τα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία θα υπάρχουν δωμάτια απομόνωσης, όπου θα φιλοξενούνται αποκλειστικά τα κρούσματα κορωνοϊού. Μια λύση προσωρινή, μέχρι να οριστούν τα ξενοδοχεία καραντίνας.

Η ΚΥΑ δεν βρίσκει σύμφωνους τους τουριστικούς φορείς της Κρήτης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, θα είναι καταστροφικό για τον τουρισμό να φιλοξενούνται κρούσματα κορωνοϊού σε όλα τα ξενοδοχεία του νησιού, μιας και δεν πληρούν όλα τις απαραίτητες προδιαγραφές για την παροχή υψηλών υπηρεσιών στους ασθενείς.

Ο κ. Βλατάκης, επανέλαβε την πρόταση των τουριστών πρακτόρων, που είναι ο ορισμός ενός ξενοδοχείου καραντίνας για όλη την Κρήτη. Το ξενοδοχείο αυτό έχει ήδη βρεθεί, είναι στο Ηράκλειο, κοντά σε νοσοκομείο και η πρόταση αυτή έχει ήδη αποσταλεί προς το Υπουργείο Τουρισμού, από όπου και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.