Μια ακόμη επιτυχημένη αιμοδοσία, δείγμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς στην πράξη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. 

Μιλώντας στο Creta24, η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων Δέσποινα Ροδουσάκη, ανέφερε πως η σημερινή αιμοδοσία πήγε πολύ καλά ενώ προέτρεψε τους εθελοντές αιμοδότες να δίνουν τακτικά αίμα είτε στις οργανωμένες αιμοδοσίες είτε στο νοσοκομείο Χανίων. «Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας» τόνισε η κ. Ροδουσάκη ενώ πρόσθεσε πως το 2020 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για το Σύλλογο καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 850 φιάλες αίμα. 

«Είναι πολύ σημαντική η αιμοδοσία. Μπορεί κάποιος να διαθέσει 10 λεπτά από το χρόνο του και να σώσει μια ζωή. Το αίμα είναι πολύ σημαντικό και αυτή την περίοδο ακόμη περισσότερο λόγω του κορωνοϊού» ανέφερε η κ. Ροδουσάκη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων, επεσήμανε πως η εθελοντική αιμοδοσία είναι ακίνδυνη. Είναι ένα αγαθό που μπορεί να δώσει κάποιος απλόχερα στον συνάνθρωπο του. «Το αίμα ούτε πωλείται, ούτε αγοράζεται. Μια φιάλη αίμα μπορεί να σώσει τρεις ανθρώπους». 

Από την πλευρά της, η γιατρός στην αιμοδοσία στο νοσοκομείο Χανίων Γεωργία Μπουζαλά,  επεσήμανε για ακόμη μια φορά την σπουδαιότητα του εθελοντισμού και ειδικά της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες αυτή την περίοδο. 

«Οι ανάγκες πάντα θα υπάρχουν. Τώρα είναι ιδιαίτερες αυξημένες λόγω του κορωνοϊού γι’ αυτό παρακαλούμε όλους τους αιμοδότες να μας βοηθήσουν» ανέφερε η κ. Μπουζαλά.