Η Κρήτη διεκδικεί την πρώτη θέση σε ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης υγειονομικών. Το ενδιαφέρον που έχει εκφράσει το υγειονομικό προσωπικό στο τοπικό ΕΣΥ αλλά και ιδιώτες γιατροί είναι πολύ υψηλό και πιθανότατα θα ξεπεράσει το 80%.

«Η Κρήτη θα είναι η πρώτη περιφέρεια που θα έχει τόσο μεγάλο βαθμό εμβολιαστικής κάλυψης σε υγειονομικούς. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη αλλά φαίνεται πως τα ποσοστά θα είναι πολύ υψηλά», τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης.

Η διαδικασία των εμβολιασμών στο ιατρικό προσωπικό είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι τάσεις δείχνουν πως θα επιτευχθεί ο στόχος για σχεδόν καθολική εμβολιαστική κάλυψη στους υγειονομικούς του νησιού.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ιδιώτες γιατρούς να εμβολιαστούν. Στείλαμε λίστες με όσους ιδιώτες γιατρούς δεν κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προκειμένου να μην μείνει κανείς εκτός. Οι υγειονομικοί είναι το πρώτο τείχος απέναντι στον κορωνοιό», επεσήμανε ο κ.Βαβουρανάκης.