Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι αγρότες της Κισάμου, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το Δημαρχείο το πρωί της Τετάρτης.

Αυτό που ζητούσαν, είναι η λήψη μέτρων για τα ανεπιτήρητα πρόβατα, τα οποία καταστρέφουν τις καλλιέργειες σε πολλά χωριά.

Πιο συγκεκριμένα, τα αιτήματα τα οποία κατέθεσαν στον Δήμαρχο είναι τα ακόλουθα:

1. Να συγκεντρωθούν οι Αρμόδιες Αρχές & Φορείς, ώστε να δοθεί μία οριστική λύση στην ανεξέλεγκτη βόσκηση των αμνοεριφίων που καταστρέφουν τα αγροτικά κτήματα των πολιτών.
2. Την κατά γράμμα εφαρμογή του Νόμου, με την άμεση επιβολή προστίμων σε βάρος των παραβατών, όπου θα συμβάλλει στην αποτελεσματική προστασία των ιδιοκτητών των κτημάτων που υφίστανται φθορές και στη μείωση της σχετικής παραβατικής συμπεριφοράς.
3. Να μπορούμε να ασχοληθούμε με τον Πρωτογενή Τομέα, χωρίς να αντιμετωπίζουμε καθημερινά μία νέα πρόκληση στην ιδιοκτησία μας και να ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές καταστροφές.
4. Να βρίσκονται στο πλευρό μας οι Αρμόδιες Αρχές, όταν τις ζητάμε, για την επίλυση των προβλημάτων.

Σκοπός της εν λόγω εφαρμογής του Νόμου, είναι η μείωση των περιστατικών αυθαιρεσίας εκ μέρους μερίδας κτηνοτρόφων, οι οποίοι αφήνουν ανεξέλεγκτα τα αμνοερίφια, τα οποία εν συνεχεία τρέφονται με τους καρπούς και τα ίδια τα δέντρα άλλων αγροκτημάτων, με συνέπεια την οικονομική ζημία για τους ιδιοκτήτες.
Τέλος, η εφαρμογή του Νόμου θα φέρει λύση σε πολλά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο αγροτικός κυρίως τομέας σε πολλές περιοχές της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδος.