Προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, λόγω του κορωνοϊού θα είναι φέτος το 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο, με τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών φορέων όλης της Κρήτης.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ανέφερε πως φέτος ψηφιακά, τα 4 Επιμελητήρια της Κρήτης ένωσαν δυνάμεις ώστε να πραγματοποιηθεί το 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ. «Είναι η δυναμική είσοδος της ζωής μας των ψηφιακών μέσων. Οι τηλεδιασκέψεις έχουν μειώσει τις αποστάσεις και αυτό προσπαθήσαμε κι εμείς να εκμεταλλευτούμε. Πραγματοποιείται με την αιγίδα της Περιφέρειας αλλά και την στήριξη πολλών φορέων. Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις, έχουμε πάνω από 280 συμμετοχές, 170 παραγωγούς, 20 δίκτυα διανομής, 65 αιτήσεις από Ομίλους Ξενοδόχων, δηλαδή 180 ξενοδοχεία και μάλιστα ενός Ομίλου από τη Ρόδο». 

Ο κ. Χαριτάκης ανέφερε πως είναι αισιόδοξος για την πορεία του Φόρουμ, διότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδος και οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τηλε-ημερίδα που διοργανώνουν τα 4 Επιμελητήρια της Κρήτης με αφορμή το 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Στην τηλε-ημερίδα, θα συμμετέχουν με χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Χαριτάκης αναφέρθηκε στο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου λέγοντας πως τα μηνύματα για τη φετινή χρονιά δεν είναι και … τα καλύτερα. «Ελπίζουμε ότι θα πάει όμως καλά ο τουρισμός το διάστημα που θα είμαστε ανοιχτοί. Θα υπάρξουν καλές πληρότητες. Όλη η Κρήτη στηρίζεται στον τουρισμό, είναι ένας μεγάλος πυλώνας στήριξης της οικονομίας και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τέσσερις μήνες δουλειάς πέρσι δεν σώζεται η κατάσταση. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν δούλεψαν για ένα 1.5 χρόνο».

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα της Τηλε-ημερίδας:

e-ΗΜΕΡΙΔΑ

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Πρόγραμμα

17.00 – 17.30

ΕΝΑΡΞΗ

Μανώλης Αλιφιεράκης : Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ιστορική αναδρομή – video

Χαιρετισμοί Επισήμων

Άδωνις Γεωργιάδης :Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Χάρης Θεοχάρης: Υπουργός Τουρισμού
Σταύρος Αρναουτάκης: Περιφερειάρχης Κρήτης
Κωνσταντίνος Μίχαλος: Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

17.30 – 18.10

1. Προϋποθέσεις εισόδου των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

Συντονιστής : Αντώνης Ροκάκης, Προέδρος Επιμελητηρίου Χανίων

Ομιλητές

1. Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ

2. Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου

3. Γιώργος Πελεκανάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων

4. Δημήτρης Κουμπαράκης, Πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων

5. Ανδρέας Μεταξάς, Διευθύνων Σύμβουλος Metaxa Hospitality Group

6. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Director of Operations Grecotel Hotels & Resorts

18.10 – 18.40

2. Πιστοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, οφέλη για παράγωγους και ξενοδόχους

Συντονιστής : Γιώργος Γιακουμάκης, Προέδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνης

Ομιλητές

1. Μανώλης Χνάρης, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα,

Οι δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης για τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων

2. Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος Παραρτήματος Κρήτης ΓΕΩΤΕΕ,

Μονόδρομος η διασύνδεση των τομέων της οικονομίας

3. Βιργινία Φυντανή, Προϊστάμενη Τμήματος Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,

Διαδικασία ένταξης επιχειρήσεων στο Σύστημα Ελέγχου & Πιστοποίησης Προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ

4. Μιχάλης Καμπιτάκης, Παραγωγός επιτραπέζιων σταφυλιών & ελαιόλαδου,

Η συμβολαιακή γεωργία παραγωγών και ξενοδόχων

18.40 – 19.15

3. Ο ρόλος της γαστρονομίας στην τουριστική εμπειρία

Συντονιστής : Θωμάς Χαριτάκης, Προέδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου

Ομιλητές

1. Αντώνης Παπαδεράκης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας,

Καινοτόμες πρωτοβουλίες στη διασύνδεση τουρισμού και Αγροδιατροφής με σκοπό την εξωστρέφεια των κρητικών προϊόντων

2. Σταύρος Τζεδάκης, Πρόεδρος ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,

Παρουσίαση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης

3. Γιώργος Απλαδάς, Λέκτορας Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και

Τουρισμού, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο,

Πως τα τοπικά προϊόντα επηρεάζουν την ταξιδιωτική εμπειρία

4. Κορίνα Μηλιαράκη, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης,

Η συμβολή του Αγροτουρισμού στην ανάδειξη της Κρητικής υπαίθρου

5. Αναστάσιος Παπαδάκης, Προέδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης,

Τα κρητικά προϊόντα στη μαζική εστίαση και στα à la carte εστιατόρια

19.15 – 19.40

4. Οδηγίες για το 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ WEB-ΦΟΡΟΥΜ

Πρακτικές συμβουλές για την είσοδο στην πλατφόρμα & τη διεξαγωγή των Β2Β συναντήσεων

1. Λένα Στεφανουδάκη, Στέλεχος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Υπεύθυνη οργάνωσης 9ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ WEB- ΦΟΡΟΥΜ

2. Γιάννης Λιναρδάκης, Στέλεχος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης 9ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ WEB- ΦΟΡΟΥΜ

Ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες

19.40 – 20.15

5. Εμπειρία από τη συμμετοχή στα Forum – ευκαιρίες και προβληματισμοί

Συντονιστής : Μανώλης Αλιφιεράκης, Προέδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ομιλητές

Νίκος Μηλιαράκης – MINOS CRETAN WINES S.A
Κώστας Λεβεντάκης – Λεβεντάκης ΑΕΒΕ
Μανώλης Κασσάκης– Αφοι Κασσάκη ΟΕ
Ασπασία Γιακουμάκη – Maggiri
Γιώργος Ζερβός – Αφοί Ζερβού ΟΕ GALENI
Γιώργος Nικηφόρος – Byraki Flavor
Γιάννης Κυριακάκης –Κυριακάκη Αντωνία ΑΕΒΕ

20.15

Κλείσιμο εκδήλωσης