Καταγγελίες για περιπτώσεις παιδιών, τα οποία έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό και παρόλα αυτά εξακολουθούν να κάνουν βόλτες στο χωριό, γνωστοποιεί με δημοσίευσή της, η Κοινότητα Γερανίου Ρεθύμνου.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η αρμόδια αντιδήμαρχος Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, ανέφερε πως πριν από λίγο καιρό η ίδια κοινότητα είχε βγάλει ακόμη μια ανακοίνωση καθώς στην περιοχή είχαν εντοπιστεί θετικά κρούσματα κορωνοϊού. 

«Αυτό δείχνει μεγάλη υπευθυνότητα και θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της κοινότητας. Δεν σας κρύβω ότι τα περιστατικά, οι νοσηλείες μας πέρασαν τα 27 και μας ανησυχούν. Είναι ίσως το μεγαλύτερο νούμερο που είχαμε ποτέ και αυτό δεν συνάδει με τη χαλαρότητα που βλέπω, ο κόσμος να αντιμετωπίζει το θέμα» τόνισε η κα. Ελευθεριάδου – Γκίκα.

Σύμφωνα με την ίδια, το πρόβλημα ξεκινάει από το κατά πόσο δήλωσαν αυτά τα περιστατικά. «Αρχίζω και αμφιβάλλω αν στην ιχνηλάτηση γίνονται σωστά οι αναφορές στα πρόσωπα που ήταν στενή επαφή. Φοβάμαι ότι η έλλειψη ατομικής και συλλογικής ευθύνης εκδηλώνεται και εδώ δεν δηλώνονται όσοι έπρεπε με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν σε καραντίνα όσοι πρέπει. Το έχω διαπιστώσει κι εγώ μέσα από τη διαδικασία ιχνηλάτησης εργαζομένων στα σχολεία, στις δομές τις δικές μας. Δεν γίνονται σωστά εσκεμμένα, κρύβουν άτομα του περιβάλλοντος που θα έπρεπε να έχουν δηλωθεί. Από την άλλη οι έλεγχοι δεν μπορούν να γίνουν όταν έχουμε τόσα κρούσματα, τόσο ενδελεχώς και το τρίτο είναι ότι έχει απαξιωθεί η όλη διαδικασία και της καραντίνας, με τον τρόπο που δεν ελέγχεται. Έχει απαξιωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Εγώ το καταλαβαίνω από το γεγονός, ότι δεν υπάρχει επιτάχυνση  του εμβολιασμού. Όταν φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις, δεν πρέπει οι Ρεθυμνιώτες να σκοτωθούν; Το περασμένο Σάββατο είχαμε αρκετές ακυρώσεις στο Johnson&Johnson».