Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Δασικής Υπηρεσίας Ηρακλείου πραγματοποιούν αγρότες από την περιοχή της Μεσαράς. Η προσυγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις Μοίρες και στη συνέχεια με πορεία κατέληξαν στο Ηράκλειο προκειμένου να πραγματοποιήσουν την συμβολική κατάληψη αντιδρώντας για τους δασικούς χάρτες.

Οι αγρότες ζητούν την απόσυρση των δασικών χαρτών και τον επανακαθορισμό τους με βάση τα στοιχεία του σήμερα και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στο ΟΣΔΕ.

Την ίδια στιγμή με νέα του παρέμβαση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA υποστήριξε πως δεν πρόκειται να κινδυνέψει «ούτε πιθαμή από κρητική γη από ανθρώπους που νόμιμα τη χρησιμοποιούν και την καλλιεργούν».

Ο κ Κώστας Σκρέκας, δεσμεύτηκε επίσης πως τα σφάλματα που έχουν εντοπιστεί θα διορθωθούν χωρίς κόστος και ταλαιπωρία για τους πολίτες.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα βρεθεί την Παρασκευή στα Χανιά, το Σάββατο στο Ρέθυμνο ενώ την Κυριακή στο Ηράκλειο όπου θα έχει επαφές με αγρότες αλλά και φορείς για το θέμα των δασικών χαρτών, με στόχο να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του υπουργείου και τις αλλαγές που θα γίνουν με βάση και τις κατευθύνσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.